SDE

У Биличах на Старосамбірщині відбулась загальноєпархіальна проща [фото]

09 червня 2015
Друк E-mail
Фото Петра ОРИЩИЧА
Упродовж 6-7 червня до с. Биличі на Старосамбірщині прибули численні паломники з різних куточків Львівської області, щоб занести перед престол Всевишнього за посередництвом Пресвятої Богородиці свої молитви й прохання. Щороку тут в неділю Всіх святих відбувається зальноєпархіальна проща Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Напередодні, 6 червня, до Билич у пішу прощу в супроводі священиків вирушили вірні з м. Самбора та з м. Старого Самбора. Для них це паломництво стало вже доброю традицією.

Увечері, цього ж дня, паломники взяли участь у богослужіннях біля чудотворного джерела у Биличах, куди усі прочани прийшли процесійною ходою із запаленими свічками. Опісля відбулись нічні чування та мистецько-культурна програма для молоді. Рано-вранці учасники нічних чувань взяли участь у Божественній Літургії.

Завершилось паломництво урочистою Божественною Літургією, яку очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, за участі численного духовенства та вірних.

Під час проповіді владика Григорій наголосив, що Бог кличе кожного християнина до святості. Тому кожен віруючий повинен пам'ятати про це завдання, яке він взяв на себе під час таїнства хрещення.

Після завершення Святої Літургії владика Григорій склав подяку духовенству, прочанам за їх молитовну участь в богослужіннях у відпустовому в Биличах. Єпископ подякував о. Володимиру Нестеру, який душпастирює у Биличах та трудиться над розбудовою паломницького місця, за дбайливе приготування цьогорічної прощі. Слова подяки пролунали також й на адресу жертводавців та представників влади на Старосамбірщині, які завжди сприяють в організації паломництва у Биличах.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Лілія ЛЕВИЦЬКА

Автор світлин - Петро ОРИЩИЧ

Теми: Григорій (Комар), Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори