SDE

Владика Ярослав: Усе життя митрополита зводилося до однієї глибокої основи – святості [фото]

30 липня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Про це увечері, 28 липня, сказав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, на початку нічних чувань з нагоди 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького, які відбулись в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

Говорячи про постать великого митрополита Андрея, владика Ярослав наголосив, що "він був не тільки людиною незвичайних людських якостей, але й надзвичайних християнських чеснот" (див. повний текст проповіді). "Усе життя митрополита зводилося до однієї глибокої основи – святості. Вона була не лише однією з багатьох граней його особи, але тим визначальним чинником, який зумовлював усе інше в його житті", - додав проповідник.

Праведне життя Митрополита, яке він провадив для добра Церкви й свого народу, спонукало владику Івана (Бучка), Апостольського Візитатора Українців у Західній Європі, 28 січня 1955 року розпочати беатифікаційний процес Слуги Божого Андрея (Шептицького). "Український народ вважає Митрополита Андрея мужем, якого Боже Провидіння послало йому в час його змагань, на початку за скромні автономні права, опісля за власну незалежну Українську державу", - наголосив проповідник.

Наприкінці свого звернення владика Ярослав побажав, щоб кожен вірний взорувався на величну постать Митрополита Андрея, який для всіх нас є "достойним прикладом і натхненням для плідної праці на благо нашої Церкви і нашого багатостраждального українського народу".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Андрей (Шептицький), Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори