SDE

В Австрії відбулась третя сесія навчальної програми "Душпастирська клінічна освіта", участь в якій беруть медичні капелани УГКЦ [фото]

20 листопада 2015
Друк E-mail
Фото Єпархіальної комісії душпастирства охорони здоров’я
З 27 жовтня по 12 листопада у м. Зальцбурзі (Австрія) успішно пройшла третя сесія навчальної програми для медичних капеланів – Душпастирська Клінічна Освіта (ДКО), у якій беруть участь вісім лікарняних священиків з різних єпархій Української Греко-Католицької Церкви, зокрема із Самбірсько-Дрогобицької – Голова Комісії душпастирства охорони здоров’я –  ієр. Тарас Рисей.

У майбутньому, європейський досвід душпастирської праці з недужими у лікувальних установах, який поступово переймають учасники проекту, після цілковитого завершення курсу, згідно попереднього задуму, буде запропонований всім іншим капеланам на Україні. Особливістю даної програми є не лише здобуття нових, досі невідомих, теоретичних знань, а й, в першу чергу, різноманітні практичні вправляння у галузі психології та душпастирства осіб, які опинилися на лікарняному ліжку.

Під час третьої сесії, австрійськими викладачами великий акцент було поставлено саме на праці медичного капелана у найважчих ситуаціях – коли пацієнт перебуває у стані часткового або ж цілковитого паралічу. Кожен священик-студент мав можливість особисто лягти на «ложе болю» (кушетку), щоб спробувати емоційно пережити внутрішній світ такої людини, і наче зі середини, їхніми очима, подивитися на все довколишнє та капелана, який поспішає навідатись до нього. Також у групі дуже ретельно було розглянуто всі перші практичні кроки душпастиря, який має справу із важконедужими пацієнтами, щоб уникнути конфлікту чи несприйняття вже на самому старті.

Після двох тижнів подібних тренінгів та теоретичних викладів, капелани з України, маючи чудовий настрій, повернулися до своїх домівок, щоб набуті знання спробувати зреалізувати у медичних закладах, де несуть щоденне служіння, для добра страждаючих дітей Божих, які перебувають на Голгофі власного життя.

За повідомленням
Єпархіальної комісії душпастирства охорони здоров’я

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори