SDE

У Дрогобичі відбулося свято "Здоровий спосіб життя проти діабету" [фото]

07 грудня 2015
Друк E-mail
Фото БФ "Карітас"
29 листопада у Народному домі імені Івана Франка відбулось свято “Здоровий спосіб життя проти діабету”. Організатором свята був Благодійни фонд “Карітас Самбірсько – Дрогобицької Єпархії УГКЦ” за підтримки “Стевіясан Корпорейшн”.

Усе свято починалось із вулиці, бо на ній були волонтери, які координували гостей, супроводжували у актову залу Народного дому.
По дорозі у сам зал, гості мали чудову можливість познайомитись один з одним, скуштувати кашу, политу варенням (зовсім без цукру), корисну випічку, цукерки, печиво, де цукор був заміненим стевією, яка спеціально зроблена природою для діабетиків. Хол народного дому наповнювався радістю та дитячим сміхом.

На старших гостей дійства очікувала цікава лекція про здоровий спосіб харчування (п.Катерина Божко, Київ), бесіда про психологічний бік вирішення цієї хвороби (п.Олександа Козанкевич,Дрогобич). Захід розпочався із молитви та Божого Благословення учасників, гостей та усіх волонтерів – отцем Ігорем Козанкевичем. “Ніколи не слід опускати руки, почувши свій діагноз, а навпаки молитись та вірити, що Господь вислухає Тебе і оздоровить” – отець Ігор, директор БФ Карітас.

З дітьми працювали аматори,волонтери і маленькі учасники дійства не мали часу посумувати. Опісля офіційної частини захід продовжився виступом танцювальних колективів “Мерінга”, “Viva”. Дует “Ярославна” потішив усіх присутніх сучасною українською піснею.

“Такий захід є потрібен для нашого міста, щоб люди хворі на цукровий діабет зрозуміли, що вони не одні. Молодші учасники провели недільний день із користю і до тогог ж отримали солодкі подарунки. Захід був гарно організований і водночас необхідний для глибшого пізнання стану здоров’я”, - п.Богдан.
“Дякую Карітасу за чудовоорганізоване свято, корисну їжу компанії Стевіясан, з цього свята почерпнула для себе чимало корисної інформації, що можна/не можна їсти, як захистити себе від хвороби цукрового діабету.” – п.Стефанія, волонтер.

Вихід є завжди! Не зневірюйтесь у своїх можливостях і нехай природа вас надихає!

Повідомила
Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори