SDE

Священики Самбірсько-Дрогобицької єпархії взяли участь у реколекціях для медичних капеланів [фото]

28 березня 2016
Друк E-mail
Фото Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я
21-22 березня з ініціативи Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я у монастирі св. Йосифа, Василіянського інституту філософсько-богословських студій в Брюховичах, відбулися  реколекції для медкапеланів УГКЦ. Необхідно зазначити, що такі духовні вправи відбуваються для священиків лікувальних установ вперше.

Все розпочалися із Молебню до Христа Милосердного, який  очолив отець-реколектант – прп. Йосафат Бойко (ВС), Синкел у справах Монашества Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Опісля, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я о. Руслан П’яста, привітав усіх медкапеланів, котрі зголосилися взяти участь у реколекціях, а це близько 60 капеланів, та побажав, щоб ця духовна віднова принесла всім учасникам щедрі Божі плоди для милосердного служіння тим людям, які трапляються на лікарняних стежках. Відразу після того розпочалися духовні розважання над головною темою «Медичний капелан – образ Доброго Пастиря».

У своїх науках о. Йосафат наголосив на тому, що цей рік є присвячений Божому милосердю, а тому запропонував священикам роздумати протягом двох днів над такими точками: «Що я розумію під словом “пастир”?»; «який мій запал у праці із хворими і як він проявляється?»; «які характеристики є у доброго пастиря?»; «супровід людини у терпінні та відвідини хворого».

Серед присутніх капеланів, на цих реколекціях були і священики зі Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, а саме: о. Тарас Рисей, о. Василь Нестер, о. Володимир Красуцький, о. Володимир Мисів, о. Богдан Волошин, о. Олег Смерека та о. Михайло Василинин. Як виявилося пізніше, всім дуже сподобалась така духовна віднова, а тому хотілося одного – продовжити її ще на кілька днів. Верталися до своїх міст священики у піднесеному дусі з готовністю ще ревніше служити Богові та недужим людям…  

Єпархіальна комісія у справах душпастирства охорони здоров'я

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори