SDE

Реколекції у селі Крушельниці на Сколівщині [фото]

03 квітня 2016
Друк E-mail
Фото парафії с. Крушельниц
У п’ятницю третього тижня Великого посту, 1 квітня 2016 року Божого, до мальовничого карпатського села Крушельниця, що на Сколівщині, на запрошення місцевого пароха о. Миколи Струналя, прибув місіонер Божого милосердя – о. Тарас Рисей, щоб провести тут реколекції.

Духовні вправляння розпочалися із «Хресної Дороги», яку провадив настоятель храму. В той час, єпархіальний реколектант взявся звершувати таїнство Покаяння. Охочих примиритися з Богом стало значно більше після того, як отець Тарас виголосив свою першу науку про милосердя Небесного Отця, Який подарував та довірив своїм дітям – усім нам – так багато. Коли місіонер знову сів сповідати, о. Микола взявся провадити молитовні чування. Він запропонував присутнім стати на коліна і припасти з покаянним благанням до Пречистої Діви Марії, розпочинаючи Вервицю. Потім заспівали Ісусову молитву. Коли всі висповідалися (а це було вже далеко після півночі), розпочалася Божественна літургія за всяке прошення. Прочитавши Євангеліє, отець Тарас виголосив другу науку, розкриваючи присутнім, у чому полягає стан блаженства, який люди зазвичай називають «щастям», і як його можна досягти вже тут на землі. Вдаючись до святоотцівської спадщини, він розповів молільникам про потребу духовного окормлення та безнастанного зростання у Бозі. Нічні чування закінчились десь близько 3-тьої години ночі. Люди розходились по домівках у чудовому духовному настрої, щоб вже вранці знову прийти до храму…

Другого дня квітня, у суботу, отець-реколектант продовжив виголошувати науки. Він розповів про силу безнастанної молитви та стан преображення, який може (і має) досвідчити людина у своєму житті. Окремою темою була відкрита проблематика спокус, які так часто виникають на дорозі вдосконалення у всіх християн. Завершились реколекції служінням Вечірні. В останній науці отець Тарас розповів про необхідність постійного покаяння, як альтернативи виходу із тіні смертної, зазначаючи, що наша гріховність не впливає на зміну любові Всевишнього. Господь у своєму безмежному милосерді постійно очікує повернення власних дітей, будучи готовим обдарувати всім тим, що має Сам.

Після закінчення науки, отець Микола подякував реколектанту та подарував йому книгу святителя Миколая Сербського «Місіонерські листи», запрошуючи ще не один раз приїжджати до села Крушельниця.

За повідомленням парафії с. Крушельниці

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рік Божого милосердя, Сколівський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори