SDE

У Коледжі нафти й газу відсвяткували празник Благовіщення [фото]

12 квітня 2016
Друк E-mail
Фото студентського капеланства
7 квітня, в день cвята Благовіщення, представники академічного середовища, працівники та студенти Дрогобицького коледжу нафти і газу (ДКНГ) відзначили свято річниці посвячення скульптури Богородиці, яка знаходиться на території навчального закладу.

Святкування розпочались із посвячення нових стягів коледжу. Благословення здійснив капелан навчального закладу, священик Петро Сюсько.

Опісля капелан вишу відслужив молебень до Пресвятої Богородиці разом із чисельно присутніми викладачами та студентами. По завершенні богослужіння отець Петро звернувся зі словом до присутніх. «Як ми втомилися від поганих новин. Останнім часом ми навмисне не вмикаємо телевізор, не клікаємо по інтернет-сторінках, щоб відгородитися вд негативу, який нас так атакує. Цей негатив продукується як наслідок непослуху людей Творцеві. Коли людина бажає жити і впорядковувати своє життя за своїми правилами – тоді в цей світ приходить дисгармонія і потік поганих новин. Натомість, коли людина на взірець Марії, каже Богові «Так», дає Йому простір для дії – тоді наше життя наповнюється гармонією та добрими звістками», - наголосив у своєму слові студентський капелан.

На завершення привітального слова отець Петро поблагословив усіх присутніх окропленням освяченої води. Родзинкою празника став продекламований вірш та пісня про Пресвяту Богородицю у виконанні студентів вузу.

Празник коледжу завершився в катедральному храмі, де усі бажаючі мали можливість разом із капеланом взяти участь в святій Літургії, пройти крізь Двері милосердя та отримати повний відпуст від римського архиєрея.

за повідомленням студентського капеланства

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори