SDE

Літній сезон оздоровлення дітей розпочато! [фото]

27 червня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби Карітасу
16 червня офіційно було відкрито інтеграційний табір у місті Трускавець організований БФ «Карітас СДЄ УГКЦ». Табір гостинно прийняв більше 70 осіб з Східної України, а саме із Донецької області, а також дітей з нашого міста, сусідних міст Самбора та Трускавця та інших міст Львівської області віком від 4 до 13 років. До табору завітали не лише діти, а й їхні вихователі, які приймають активну участь у організації дозвілля. А от, наприклад, вихователь наймолодшої групи Мар’яна завітала до табору разом зі своїми чотирма дітлахами:

« Ми приїхали зі Львова, для мене було важливо, щоб мої діти насичено і активно провели літні канікули і коли я дізналась про цей табір одразу зрозуміла, що вони повинні бути тут. Потім ще й виникла ідея долучитись до них у ролі вихователя. Для мене це також і відпочинок, оздоровлення і діти завжди під наглядом.» - розповідає Мар’яна Бастрікова, вихователь групи «Супер Дружба».

Діти проживають у Трускавецькому єпархіальному будинку, де для них створені всі умови для комфортного проживання: зручні кімнати на 3- 4 особи, душ, та триразове харчування. Психологи, соціальні працівники та вихователі намагались організувати дозвілля дітей так, щоб вони мали можливість не лише гарно відпочити, а й оздоровитись тілом, душею, а також навчитись новому, знайти друзів. День насичений різними цікавими моментами молитвою, Літургією, гімнастикою, різноманітними майстер – класами, прогулянками, конкурсами талантів, іграми на свіжому повітрі, походами на ріку, до лісу, чемпіонати по шашкам\шахматам. Відбуваються різноманітні фестивалі: "Всі мають таланти", де діти танцють, співать, говорять вірші і гуморески, нещодавно була з концертом Оксана Винницька.

« Мені дуже подобається перебування у таборі. А похід у гори мені сподобався найбільше, бо ми там із друзями розважалися і грали різноманітні ігри. А ще на горі відкривається чудовий краєвид на гори Карпати» - Оля, 9 років місто Донецьк.

Саме на активний відпочинок вихователі приділять велику увагу. До прикладу, в одну із неділь діти дружньо піднялись на гору Героїв Небесної Сотні у селі Довге – Гірське. Серед запланованих заходів були також візит у єдиний у Західній Україні розважально-оздоровчий комплекс з дельфінами «Оскар», басейн, бювет, Львівська Майстерня Шоколаду.

«У нас вдома, через війну, немає можливості так розважатись, тому дякую дуже за можливість побувати у дельфінарії. Подивитись їхню шоу –програму. А найбільше мені сподобались морські котики Ліза і Міша» - Артур, 12 років, м.Донецьк.

Окрім вихователів, соціальних працівників та психолога, до табору долучені семінаристи, духівний наставник о.Богдан Лехович та директор БФ «Карітас» о.Ігор Козанкевич. Отці служать Божественну Літургію, сповідають дітей, проводять духовні розмови з ними.

Прес-служба БФ "Карітасу СДЄ"

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори