SDE

«Львівська освітня фундація» провела семінар-тренінг у двох дрогобицьких коледжах [фото]

28 березня 2017
Друк E-mail
Фото студентського капеланства
Драматичні події останніх років у нашій Україні відіграли у формуванні молодих особистостей важливу позитивну роль: молодь вже розуміє, що побудовою квітучої, розвинутої держави не має займатись «хтось», але самі вони є основними будівничими «рідної хати».

Базовим є розуміння того, що цей процес не лежить виключно у площині політики чи економіки, але, найперше, у сфері міжлюдських відносин, побудованих на жертовному служінні, взаємній допомозі та підтримці. Саме тому зараз так тішимося нелегкою працею волонтерів та їх помічників. Можливо, часом, не вистарчає інформації, професійних навиків чи матеріальних середників, але ентузіазму та енергії у них не бракує напевне.

Щоб підтримати цей безцінний запал на запрошення Центру академічного Душпастирства СДЄ до Дрогобича прибув представник благодійного фонду «Львівська освітня фундація» Станіслав Клосовський. Спільно із капеланом о.Євгеном Макогоном 23 березня у стінах Дрогобицького механіко-технологічного коледжу та Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського було проведено семінари-тренінги на тему «Розвиток громад: від ідеї до дії». Після інформаційної лекції, в якій студенти почули цінні поради щодо реалізації соціальних проектів у сфері служіння сиротам, напівсиротам, дітям у складних життєвих обставинах, відбулася практична частина, в якій студенти самі запропонували та розпрацювали чимало різноманітних ідей, які могли б втілити їхнє бажання служити потребуючим.

Сподіваємось, що цей захід став корисним для кожного студента, який мріє стати будівничим нової України, затишної для кожного, а особливо для «голодного або спраглого, чужинця або нагого, недужого або в тюрмі (перебуваючого)» (Мт. 25,45).

Студентське капеланство

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори