SDE

Єпископи здійснили Чин омовіння ніг [фото]

06 квітня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
5 квітня, у Страсний четвер, архиєреї Самбірсько-Дрогобицької єпархії відслужили Вечірню з Літургією св. Василія Великого та чин омовіння ніг. Владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив богослужіння в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича, а владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, — в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора.

У слові до вірних владика Ярослав зазначив: «У Євангелії сказано: «Як прийшла година, сів він до столу й апостоли з ним...», - це година, яка не минає, вона прийшла в наше життя, щоб вирвати нас із тенет смерті та повернути до життя, і саме вона збирає нас на кожній Євхаристії».

Проповідник наголосив, що Церква безнастанно довершує наочне втілення Тайної вечері на Святій Літургії, щоб упізнати Господа і зрозуміти значення Його євангельських слів так, як це пережили учні в Емаусі. «Ми, як паломницький народ, зміцнюємось Євхаристією на дорозі життя, коли стаємо її причасниками», - додав владика Ярослав.

Опісля єпископ привітав духовенство зі святом тайни священства, яка бере свій початок від Тайної Вечері. «Відтоді ми були назавжди вписані в священство Ісуса Христа і стали покликаними продовжити в наших часах єдину таїнственну жертву Сина Божого, щоб доступ до її плодів мали також християни нашої епохи», - зазначив проповідник.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Богослужіння в Катедральному соборі, м. Дрогобич

Богослужіння в Прокатедральному соборі, м. Самбір

Теми: Григорій (Комар), Прокатедральний собор, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори