SDE

Відбулася єпархіальна проща до пастушкової церкви в с. Губичі на Старосамбірщині [фото]

17 серпня 2018
Друк E-mail
Фото Ольги ВОЛОШИН
«Всі йдем до Тебе, о Божа Мати, чи молодії, чи то старі». Як нам потрібна опіка та підтримка Богородиці у сучасному світі, де багато викликів та випробувань, а ще більше спокус.

12 серпня до «Пастушкової церкви» в с. Губичі на Старосамбірщині прибули вірні, щоб принести щирі молитви перед іконою Богородиці Пацлавської, котра є Покровителькою цього чудового прикарпатського краю.

Прочани прийшли з різних куточків Галичини. 10 серпня вирушили паломники з сіл Ластівка, Коритище, Свидник і Головське, де душпастирюють є о. Тарас Стецько й о. Василь Змінчак. 11 серпня, незважаючи на рясні дощі, з молитвою та піснею йшли молоді пластуни з м. Хирова у супроводі сестри Іванни та сестри Марії (згромадження Пресвятої Євхаристії), духовним опікуном яких був о. Андрій Лінинський. У м .Добромилі прочан з любов’ю пригощали смаколиками учасники спільноти «Матері в молитві». Велопрощу влаштувала молодь міста Добромиля. Активну участь у молитовних нічних чуваннях взяли брати-семінаристи Дрогобицької Духовної Семінарії, очолюючи їх прекрасним співом.

Недільний ранок розпочався пішою прощею з м. Хирова та м. Добромиля, гуркотом автобусів, автомобілів, чудовим співом місцевих прочан. Хресна Дорога стежками Кальварійського лісу зібрала сотні прочан, котру очолив о. Никодим Гуралюк ЧСВВ. В часі Хресної ходи освячено шосту стацію, жертводавець якої побажав залишитися невідомим.

Щирі посмішки, теплі обійми, довгоочікувані зустрічі стали доказом єдності вірних у Христовому винограднику. Усі радо зустріли гімном Кальварійської Богородиці у супроводі дитячого духового оркестру хирівської школи-інтернату «Діамант Прикарпаття» (кер. Микола Щур) владику Володимира (Груцу), єпископа-помічника Львівської Архиєпархіїі.

Владика очолив Архиєрейську Літургію, виголосивши проповідь, яка торкнулася кожного серця. Єпископу співслужили о. Павло Коляса, декан Добромильський, о. Ігор Петрович, декан Хирівський, о. Михайло Николин, декан Старосамбіський, ігумен монастиря отців Василіян у с. Погоня о. Никодим Гуралюк,а також отці Старосамбірського, Добромильського, Самбірського та Мостиського деканатів. Святу Літургію супроводжував співом хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці м. Хирова «Анна-Марія» (кер. Андрій Бербих). Серед численних гостей на богослужінні були присутні представники обласної, районної і місцевої влади.

Після Божественної Літургії гостинний люд с.Губичі й численні жертводавці пригощали усіх прочан смачним обідом.

Велике спасибі громаді с. Губичі, яка невтомно працювала над приготуванням прощі, а також всім людям доброї волі за організацію такого прекрасного дня, який залишиться у гарних спогадах і корисних роздумах.

Пресвята Богородице, прославлена у Чудотворній Іконі Пацлавській, моли Бога за нас грішних!

Ольга ВОЛОШИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Губичі, Володимир (Груца), Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори