SDE

Острівок миру у морі суєти… [фото]

04 листопада 2018
Друк E-mail
Фото Василини Івановської
Бувають такі подорожі, які приносять не лише багато нових знань та вражень, але і море задоволення. І запевняють цю приємність своєю присутністю діти. Вже стало гарною традицією для студентів дрогобицьких музичного та механіко-технологічного коледжів спільно із своїм капеланом о.Євгеном Макогоном організовувати цікаві поїздки для дітей із особливих середовищ. Таким чином 31 жовтня 2018 року наші студенти-волонтери-наставники із «Клубу активного студентства SĖRVANT» спільно з молоддю парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Колпець ще раз мали нагоду пережити таку багатогранну мандрівку. Цього разу питомці дитячого будинку "Рідний дім" с. Корналовичі, напівсироти, діти із опікунських сімей, діти із проблемних та багатодітних сімей побували у монастирі сестер св. Йосифа Обручника у м. Львові. Надзвичайно тепло та гостинно нас зустріли сестри-монахині.

Перебування в обителі виявилося надзвичайно цікавим та змістовним, адже після Божественної Літургії відбулася екскурсія по музеї монастиря, де не тільки дітям, а й дорослим було дуже цікаво слухати сестру Христину. Ми почули про заснування згромадження і самого монастиря. Раділи нагоді діткнутись мощей блаженних мучениць с. Лаврентії та с Олімпії. Після цікавих оповідей та свідчень сестри нас пригостили дуже смачним обідом. Дякували сестрам за гостинність та багато подарунків і разом з дітьми дружно співали ім. «Многая літа».

Опісля ми на кілька годин загостили у дитячий відпочинковий центр "Дитяча планета", звідки навіть їхати додому не хотілось, але, як кажуть у народі: "хорошого по трошки". З невимовними враженнями та емоціями таки повернулися додому.

Дякуємо щиро діткам, які дали нагоду з нового боку подивитися на те, чим є любов – служіння. Нам було дуже приємно їм служити. Велике спасибі сестрам за гостинність, дирекції "Дитячої планети" за сприяння у влаштуванні дозвілля для дітей, а БО «Львівська Освітня Фундація» за фінансову підтримку нашого проекту!!!

Василина Івановська, студентка ДМК ім. В Барвінського

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори