SDE

Владика Ярослав: Господь поблизу серця кожного, хто шукає і прагне Його

06 червня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
6 червня, у свято Вознесіння Господнього, у м. Дрогобич, в храмі Успення Пресвятої Бого-родиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літур-гію. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Андрію Кобільнику, викладачу Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що в день Вознесіння Ісус відійшов не до дале-ких небесних світил, а увійшов у спільність життя і влади з Богом Отцем, у стан вищості по-над усяким простором і часом. "Тож відтоді завдяки Божій могутності Христос завжди є присутнім між нами", - наголосив проповідник.

Саме це мав Господь на увазі, коли казав учням на Тайній Вечері: «Відходжу і до вас повер-нуся» (Йо 14, 28). У цьому вислові слово «відходжу» вказує водночас і на прихід. У цих сло-вах полягає таїнство Хреста, Воскресіння і Вознесіння. "Його відхід є якраз приходом, новим способом близькості, тривалої присутності, яку євангелист Йоан показує у радості, що про неї розповідає сьогодні Євангеліє від Луки", - сказав проповідник.

Оскільки Ісус є біля Отця, Він не є далеко, але близько до нас. "Тепер Він вже не в одному окремому місці світу, як перед Вознесінням, тепер Він присутній поруч з усіма, що моляться Йому протягом віків, серед різних народів і в різних місцях", - додав єпископ. Господь поб-лизу серця кожного, хто шукає і прагне Його. "Він не залишив апостолів, а перебував з ними під час їх проповіді й свідчення. Він перебував із мучениками під час їх страждань, і вони відчували Його допомогу. Господь перебував із преподобними і полегшував їх подвиг. Він з усіма, хто Його любить і виконує Його заповіді", - пояснив проповідник.

Вознесіння Господа на небо відкриває шлях невидимій благодатній дії Святого Духа, бо всі особи Святої Тройці приймають участь у нашому спасінні. "Діло відкуплення людства було звершене Ісусом Христом, а діло благодатного освячення належало звершити Святому Духо-ві", - наголосив владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Андрія з прийняттям тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидата до цієї тайни віді-грало родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлений ієрей.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Дрогобицький деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори