SDE

Владика Ярослав: Наша гідність і наша сила – в Бозі

19 січня 2020
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
19 січня, у свято Богоявлення Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що Ісус прийшов на берег Йордану, щоб хреститись від св. Йоана Предтечі, керуючись бажанням спасти все людство. Господь бажав показати у Хрещенні, що коренем усіх нещасть людини є гріх. "У Йорданських водах Христос бере на себе важкий тягар – гріх усього людства, колишнього й майбутнього, – бере, щоб перемогти і дати свободу кожній християнській душі", - сказав проповідник.

Приймаючи Хрещення у Йордані, Ісус починає звільняти людину від гріховного ярма. Для кожного християнина мініатюрою Йорданської ріки стає таїнство хрещення. "У Хрещенні кожен із нас своїми власними устами чи устами хресних батьків зрікся диявола і пообіцяв служити Богові, йти за Христом і пронести обмите йорданською водою чисте сумління впродовж усього життя", - наголосив проповідник.

Хрещальну обітницю ми порушуємо тоді, коли чинимо зло. Втім, милосердний Бог дозволяє нам знову отримати Його благодать через таїнство покаяння. "Ми очищуємося з наших провин для того, щоб, одержавши уроки з нашого життя через застанову, далі не втрачати присутності Христа і з Ним у серці простувати через наше щоденне життя", - пригадав вірним владика Ярослав.

Наприкінці проповіді єпископ закликав вірних на кожному місці і щохвилини свято і достойно виконувати свої обов'язки перед Богом і своїм народом, молитись про Божу поміч для України, за мир на нашій землі. "Наша гідність і наша сила - в Бозі, тож нехай наш український Йордан понесе цю освячену воду по всіх куточках нашої землі. Нехай ця вода прожене з України всякого ворога і супостата, нехай принесе нам перемогу правди і добра", - побажав владика Ярослав.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори