SDE

На Українській Кальварії у Губичах освячено оновлену Хресну дорогу [фото]

08 жовтня 2021
Друк E-mail
Світлина Степана ПАВЛІШАКА
[sigplus] Critical error: Image folder is expected to be a relative path w.r.t. the image base folder.3 жовтня 2021 року Божого, у неділю після Воздвиження, на Українській Кальварії у Губичах з благословення владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, відбулося освячення оновленої Хресної дороги. Кожною стацією опікуються родини з навколишніх сіл. Чин освячення Хресноі дороги провели: о.Павло Коляса, декан Добромильський, о.Павло Гачан, о. Симеон Манько,ЧСВВ, ігумен Добромильського монастиря, о.Андрій Драган,ЧСВВ, ігумен Лаврівського монастиря, о.Іван Українець,ЧСВВ, о.Петро Гром. Участь в освяченні Хресної дороги взяли вірні з м. Добромиля, м. Хирова і довколишніх сіл. 

Перед походом на Хресну дорогу біля могили ОУН-УПА адміністратор відпустового місця о.Павло Гачан наголосив, що до цього історичного дня вірні йшли три роки. Колись наші предки хотіли мати на Кальварії свою українську Хресну дорогу. Символічно, що 100 років тому, у 1921 році, Хресну дорогу на Кальварії провадив Блаженний священномученик Северіян Бараник.

По дорозі до першої стації вірні молилися вервицю і співали страсні пісні. Після освячення Хресної дороги, у храмі Матері Божої прославленої у Пацлавській чудотворній іконі Святу Літургію очолив о.Павло Коляса. Йому співслужили о.Павло Гачан, о.Андрій Драган, о.Симеон Манько, о.Петро Гром, о.Іван Українець, о.Ігор Ільків. Святу Літургію супроводжував спів хору "Анна-Марія"(кер.Андрій Бербих)з Хирова. У проповіді о.Павло Коляса наголосив, що хрест - це сила Божа і ми повинні з ним іти по житті.

Наприкінці Богослужіння о.Павло Гачан подякував душпастирям за співслужіння, вірним за участь у святі, меценатам і жертводавцям, які долучилися до відновлення Хресної дроги, а родинам, які опікуються кожною стацією вручив пам'ятні грамоти.

За повідомленням Степана ПАВЛІШАКА 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини Степана ПАВЛІШАКА і парафії с. Губичі

Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - http://www.sde.org.ua/images/stories/events/2021/oct/hub

Теми: Добромильський деканат, Губичі

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори