SDE

Відбулася проща до найбільш високогірної церкви Львівщини

06 серпня 2022
Друк E-mail
LeopoliNews
2 серпня, у день святого пророка Іллі, пройшла проща до однойменної церкви, яка знаходиться на вершині гори Високий Верх у Сколівських Бескидах.

З нагоди свята до найвище розташованої церкви Львівської області прийшло кілька десятків мешканців навколишніх сіл. Відбулась служба Божа, яку відправив настоятель парафії сіл Головське та Зубриця о. Мар’ян Топорович. Вірні помолилися за мир в Україні, за перемогу у війні проти росії, попросили заступництва у пророка Іллі для воїнів, які захищають Україну від навали московських окупантів.

Церква святого пророка Іллі була збудована у 2009-2011 роках за фінансової підтримки мецената Ігоря Лисова на висоті 1176 метрів над рівнем моря на Росохацьких полонинах. Тут сходяться межі трьох районів Львівської області: Самбірського, Дрогобицького та Стрийського. Це місце також називають Українським Афоном. У підніжжя хреста, що стоїть навпроти церкви, вмуровано камінь зі Святої гори Афон. Планується, що в перспективі на горі Високий Верх буде споруджено монастир.

Андрій БОЛКУН
LeopoliNews

Теми: Підбузький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори