SDE

Відбувся єпархіальний соціальний форум “Соціальне служіння в часі війни” [фото]

03 вересня 2022
Друк E-mail
www.facebook.com
27 серпня 2022р в Дрогобичі відбувся форум «Соціальне служіння в часі війни. Разом робимо добрі справи та перемагаємо». В заході взяли участь близько 60 осіб, серед яких владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, священники, представники громадських організацій, парафіяльних спільноти та волонтери.  
 
На початку форуму відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Григорій Комар.У своїй проповіді владика Григорій звернув увагу присутніх на те, що основною стратегією, як добре послужити людям, має бути стратегія Божа. “Ми зібралися на наш єпархіальний соціальний форум щоб роздумувати над тим як нам удосконалити служіння Церкви для блага потребуючих людей. Але які б ми стратегії людські для допомоги потребуючим не вигадували, пам'ятаймо, що вони мають базуватися на стратегії Божій. Коли ми роздумуємо, що маємо робити, мусимо передусім звернутися до Божого слова і запитатися - що Христос нас учить”, - наголосив владика, процитувавши слова з Євангелія: “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я лагідний  і сумирний серцем, і знайдете спокій душам своїм” (Мт 11:28-29)

У рамках форуму поділились своєю діяльністю Місцевий Благодійний Фонд “Карітас Борислав”, який презентували менеджерка Карітасу Марія Підлубна та керівник Центру для молоді з інвалідністю Іванна Білинська, Благодійний Фонд “Карітас Трускавець”, парафія Різдва Пресвятої Богородиці с. Мшанець - о.Роман Гром, “Мшанецькі Колиби”, Парафія прп. Параскевії Тарнавської с. Коростів - о. Андрій Циб.

Також розповіли про свою активність волонтери Собору Покрови Пресвятої Богородиці м. Самбір, БФ" Твори добрі справи" при парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбір і БФ "Рій" при парафії святих Апостолів Петра і Павло м. Дрогобич.

Лілія Попович, координатор школи волонтерства при БФ “Карітас Львів УГКЦ” поділилась досвідом і провела тренінг "Волонтерське служіння у часі війни".

Дякуємо всім, хто долучився до форуму! Разом робимо добрі справи та перемагаємо!

За матеріалами фейсбук -сторінки “Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії”

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори