SDE

В Унятичах на Дрогобиччині відсвяткували 85-ліття храму Преображення Господнього [фото]

21 серпня 2023
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
19 серпня, у свято Преображення Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію с. Унятичі на Дрогобиччині, де освятив новоспоруджений іконостас. Відтак єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Анатолія Полянка (декана Лішнянського), о. Мирослава Кізими (адміністратора парафії) і священиків Лішнянського, Дрогобицького і Трускавецького деканатів. Цьогоріч місцева громада святкує 85-ліття освячення храму Преображення Господнього.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що Преображення Господнє має глибокий богословський задум, вказуючи на життя вічне, яке перебуває поза нашим історичним і циклічним часом (див. повний текст проповіді). "Ця подія говорить нам про царство слави, преображення світу. Свідчення апостола Петра: «Господи, добре нам тут бути», – вказує на Царство Боже, яке прийшло в силі на землю на мить", - зауважив єпископ.

Проповідник зазначив, що апостол Петро виявляє прагнення людства, яке б бажало затримати Царство Боже у цьому світі. Але воно цьому світу не належить, тому й зникло, хоча й було в ньому. "Тільки у другому приході Господа у славі Царство Боже прийде та існуватиме вічно, а на Таворі його чудесне видіння було хвилеве. Таким чином Преображення виявляє вільну волю Ісуса Христа до страждання, до входу в Єрусалим для хресної смерті", - сказав владика Ярослав.

Далі єпископ зауважив, що на горі Тавор Небесний Отець свідчить про Ісуса Христа: «Це - мій улюблений Син, що я його вподобав: його слухайте!». "Словами «Його слухайте!» Бог Отець посилає Ісуса Христа людству як єдиного і остаточного Вчителя. З повеління «Його слухайте!» випромінює повнота Божественної влади, а також повнота любові Бога до людини", - сказав проповідник. Владика Ярослав наголосив, що послух Ісусові є для нас не тільки обов’язком, який випливає з буття християнина, але й ласкою, привілеєм, даром. "Він є Дорогою; йдучи за Ним, не заблукаємо. Він є Правдою; слухаючи Його, осягнемо правдиве визволення (пор. Йо. 8, 32). Він є Любов’ю, а отже, прагне виключно нашого добра, коли скеровує до нас своє слово. Він є Життям; слухаючи Його слово, маємо доступ до вічного життя, бо слово Його — «Дух і життя» (пор. Йо. 6, 63)", - сказав у підсумку проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Мирославу за душпастирське служіння, а жертводавцям і громаді вірних за турботу у віднові святині.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Лішнянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори