SDE

У м. Сколе відбувся християнський табір "Канікули з Богом" [фото]

03 серпня 2014
Друк E-mail
Радісні моменти християнського відпочинку
З 22 по 27 липня в м. Сколе при парафії вмч. Пантелеймона проходив дитячий християнський табір «Веселі канікули з Богом». Його організатором та ідейним натхненником був отець Юрій Хамуляк, який також брав активну участь у його проведенні. Такий табір проводиться вже другий рік поспіль. Цього річ в ньому брало участь понад 40 дітей віком від 7 до 12 років. Сестра Лукія Мурашко — настоятелька монастиря Царя Христа ЧСВВ, що у Верхньому Синьовидному, активно долучилась до організації дозвілля дітей, розділивши час на молитву, заняття та активний відпочинок.Кожного дня табір розпочинався Святою Літургією в храмі вмч. Пантелеймона.

Потім відбувались заняття з англійської мови, які проводила з дітьми Марина Приндак. Вчили загальновживані фрази на різну тематику. Всі діти залюбки спілкувались іноземною мовою та співали. Цікавою новацією було те, що на прохання єктеній Святої Літургії діти відповідали англійською мовою. Для прикладу, «Lord, have mercy» (Господи, помилуй); «Grant us, o Lord» (Подай, Господи) «To You, o Lord» (Тобі, Господи) —. Також співали християнські пісні по-англійськи.

Протягом табору відбувались майстер-класи з квілінгу, орігамі та фітодизайну у співпраці з будинком дитячої та юнацької творчості. Їх проводили Роксолана Британ – директор БДЮТ, а також керівники гуртків Ірена Юзефів та Оксана Шкрібинець. Діти виготовляли паперові вітальні листівки, восьмигранні зірочки – символи Євросоюзу, чудернацькі смайлики з різних круп (мак, пшоно, горох, чечевиця). Також робили складані книжечки-розмальовки з різними казковими історіями.

Цікавим заняттям було малювання картин на склі. Намальовані фарбами ангелики, звірята, геометричні фігури тішили око своєю різнобарвністю і майстерним виконанням.

Найочікуванішим моментом кожного дня були веселі та рухливі ігри. Наприклад, у грі з м’ячем «Мисливці і зайці» висока швидкість реакції дозволяла залишатись у грі якнайдовше. Під час гри «Сліпий художник» треба було намалювати зображення із заплющеними очима. Усіх потішила забавка «Банси». А скільки гамору та веселощів було під час «Перегонів у мішках». Цікавою також була естафета «Приготування борщу». Всі учасники, поділившись на три команди, методом «човникового бігу» переносили в ложці інгредієнти для приготування борщу: картоплю, моркву, буряк, цибулю та воду в казан. Враховувались швидкість та кількість води і овочів в посудині.

В передостанній день табору учасники мали мандрівку до монастиря Царя Христа ЧСВВ, що у Верхньому Синьовидному. Там їх люб’язно зустріли сестри-василіянки Лукія Мурашко та Северіяна Йовжій. Цей день видався особливо цікавим та насиченим. Перед Службою Божою всі зібрались у капличці монастиря. Діти мали можливість бачити першу частину Святої Літургії – Проскомидію, приготовлення дарів для Святого Причастя, де за кожного учасника табору було поставлено частичку. Також отець Юрій сповідав усіх бажаючих, а сестри з дітьми співали релігійних пісень. Під час Літургії діти прийняли Св. Тайну Євхаристії. Після Богослужіння діти активно відпочивали: грали в теніс і настільний футбол, вибивали зайву енергію на боксерській груші, розминались на тренажерах, грали в ігри надворі. Видовищним був футбол на галявині поблизу монастиря.

Після такої активності всі стомилися та добряче зголодніли. Розпаливши ватру, запікали сосиски до хрусткої скоринки, які смачно наминали зі свіжими овочами та зеленню. На десерт ласували соковитим кавуном. Сповнені вражень діти повертались додому.

У неділю, був заключний день таборування. Після Літургії усі діти запускали повітряні ліхтарики, на яких прикріплювали символічні послання миру, любові і добра усім.

Увесь час на таборі працювала «пошта». Діти писали і малювали один одному вітальні листівки, побажання, кидаючи їх у скриньку. Наприкінці кожного дня табору їх витягували, зачитуючи кому вони адресовані. Щодня під час обідньої перерви діти смакували свіжими, духмяними булочками з чаєм. Солодощі та фрукти, які вони споживали, також були необхідними складовими, щоби відновлювати сили та енергію дітей для цікавого та змістовного проведення дозвілля.

Повідомила
Марта ІЛЬНИЦЬКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Сколівський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори