SDE

Владика Ярослав: Господь завжди є біля нас, ближче, аніж ми думаємо

18 серпня 2019
Друк E-mail
Владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький
18 серпня в катедральному храмі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив євангельське недільне читання (див. повний текст слова). За словами проповідника, тієї ночі, коли Ісус молився серед пагорбів, Він бачив посеред розбурханих хвиль своїх учнів. Христос бачив слабкий човен, який кидало по морю. Він відчував всю небезпеку тієї бурі, добре знав в якій загрозі знаходяться його друзі – апостоли. Тож о четвертій сторожі ночі Ісус прийшов до них, ступаючи морем (пор. Мт 14, 26). "Господь завжди є біля нас, ближче, аніж ми думаємо", - наголосив єпископ.

Люди часто зустрічають Христа серед хвиль свого життя. "Одним з найбільших відкриттів у нашому житті є те, як потрясіння, хвороби, різного роду труднощі можуть раптово привести людину до Бога. Коли життя подібне до бурхливого моря, повне труднощів і небезпек Господь є поруч, спостерігаючи за нами і серед цього мороку Він особисто здатний прийти до нас і принести нам мир і спокій", - сказав владика Ярослав. 

Присутність Ісуса в нашому «човні» не означає, що буря не відбудеться. "Це дивує багатьох людей, які вірять, що присутність Христа означає майже магічну відсутність критичних становищ, гіркого досвіду, ситуацій, коли ми можемо собі сказати: «Я б ніколи не подумав, що це може трапитись зі мною»", - зазначив проповідник. Присутність Ісуса у «човні», поряд з нами, змінює те, як ми переносимо цю бурю нашого життя – різного роду труднощі. 

Владика Ярослав також зауважив, що євангельське читання свідчить, що Ісус може втихомирити будь-який ураган в нашому житті, подібно, як і розсіяти темряву будь-якої ночі. "Господь може наповнити правдивим змістом наше життя, викинути з нього те, що насправді маловартісне та минуще, а обдарувати власним Життям, що дозволить і нам бути причасними оцього вічного та Божого.  Для цього потрібно тільки одного – визнати, що без Бога ми є просто дуже слабкі, лякливі та маловірні, подібно як потопаючий Петро потребуємо Божої допомоги", - додав проповідник. 

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори